09 de novembre 2012

Ressenya: La noche del cazador

Títol original: Slave to sensation
Títol edició espanyola: La noche del cazador
Autor: Nalini Singh
Editorial: Plaza & Janés
Any de primera publicació: 2006
Any de publicació edició espanyola: 2011
Número de pàgines: 394


Sinopsi
En una societat on el poder està en mans dels que neguen les emocions, acceptar l'afecte, els sentiments i l'amor pot ser devastador...

Any 2079. Els psi són la raça d'humans amb poders psíquics que, en els últims cent anys, s'han apoderat del govern i de les finances mundials. Van haver de pagar a canvi un alt preu: ser condicionats des del naixement a no tenir emocions. Es consideren un esglaó superior en l'escala evolutiva, per sobre de races inferiors com els humans i els canviants dominats pels seus instints animals i amb qui mantenen una pau carregada de tensió.

Els psi són... perfectes. Però Sascha Duncan tem que ella no ho sigui. Des de sempre ha percebut emocions que no aconsegueix controlar. Si la descobreixen, la rehabilitaran. Per guanyar temps, accedeix a ser l'enllaç en un projecte proposat per un dels clans de canviants. Part humà i part animal, Lucas Hunter pertany al clan lleopard dels DarkRiver, i és un canviant àvid de totes aquestes emocions que els psi menyspreen. La intenció de Lucas és infiltrar-se a la tancada i elitista societat dels psi i la jove Sasha, freda com un iceberg, serà la seva clau d'entrada: a través d'ella espera descobrir l'assassí que està matant als seus.


Opinió personal
Si he de ser sincera vaig comprar-me aquest llibre per la portada i per el títol. I veient com són els dos en anglès, he de donar les gràcies a l'editorial! Per una vegada no em molesta que li hagin canviat el títol original (perquè trobo que queda molt millor) i la portada és un agradable canvi a les típiques portades del gènere romàntic. 


Però anem al cas. Aquest és el primer llibre de la sèrie Psi/canviants que ha escrit l'autora. Ens descobreix un nou món que està habitat per tres races d'humans: els psi, amb poders psíquics, els canviants, dominats pels seus animals, i els humans. La tecnologia és molt més avançada de la que tenim actualment, amb cotxes amb conducció automàtica, i ordinadors d'alta tecnologia. 

Tot i que les races en un temps van estar en harmonia, des de que es van tencar en el Silenci, els psi s'han tornat freds i calculadors, de tal manera que no dubten en destruir els canviants i els humans per aconseguir els seus fins. 


Sasha, la nostra protagonista, és una psi que ha passat tota la vida sota el Silenci, una psi perfecta. Almenys públicament. Ella sap que dins seu té emocions que estan prohibides, i tem que el Consell dels psi, l'òrgan que els governa, la descobreixi. Això comportaria una rehabilitació mental, algo pitjor que la mort. Quan coneix a Lucas Hunter, les coses no li van millor, perquè mentre intenten descobrir qui és l'assassí que està matant a dones canviants, les emocions que ell li desperta fan que els seus escuts psíquics es debilitin posant-la en perill. 



Aquesta novel·la m'agrada molt perquè combina dos dels meus gèneres preferits: ciència ficció i fantasia: Mons nous, que es regeixen per regles diferents a les nostres, i noves espècies, com ara psíquics i canviants. 

Al ser una novel·la romàntica, fa que la història estigui centrada en els nostres protagonistes: Sasha i Lucas, però la trama no s'acaba aquí, i per això és interessant. Els protagonistes tenen les seves vides i aquestes influeixen molt en la història principal. Mentre Sasha intenta que no la descobreixin, Lucas ha de posar tota la seva atenció en atrapar un psi homicida que mata a dones canviants. A més, al conèixer a Sasha tots els seus instints es posen en alerta, perquè ella pot ser l'enemic. 
És una història molt dinàmica, amb personatges secundaris complexos que li aporten riquesa i profunditat. Tant per la banda dels psi con dels canviants, ens trobarem dos cares de la mateixa moneda: els que senten contra els que no senten. Els humans no hi juguen un paper gaire important en la trama. 
Al ser el primer llibre d'una saga al principi hi ha conceptes que no coneixem, però que adquireixen sentit a mesura que el llibre avança. El final ens deixa amb ganes de més, i ja veurem com en els següents llibres la història es va fent més complicada i anirà per camins que el lector no s'espera. 


Les amants del gènere romàntic disfrutaran molt d'aquesta novel·la, ja que no cau en els tòpics acostumats, sinó que la història és molt original. 

1 comentari:

  1. Caramb , conceptes nous .Em resulta molt interesant.

    Esper que el tema romantic no sigui empalagos . Mél apunt a la llista de lectures.

    Gracies . salut i bona lletra.

    ResponElimina